Ελληνικό Δίκτυο Ju Jitsu

- Σεμινάρια -

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Ju Jitsu – ΑΘΗΝΑ 2019


Πραγματοποιήθηκε το 3ο Διεθνές Σεμινάριο στις 18,19 & 20 Οκτωβρίου 2019! Το Ελληνικό Δίκτυο Παραδοσιακού Ζου Ζίτσου, της WJJF Hellas, φιλοξένησε για 3η φορά τα τελευταία 5 χρόνια ένα μοναδικό διεθνές σεμινάριο στην Αθήνα.
Είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε την αντιπροσωπεία από το αρχηγείο της παγκόσμιας ομοσπονδίας με έδρα το Λίβερπουλ – the Clark Center, που αποτελούνταν από τους εξής εκπαιδευτές:


Robert Hart – 7th Dan

Mike Widdal – 7th Dan

Oliver Bullock – 5th Dan

Anthony Heath – 2nd Dan

Καθώς και τους εκπρόσωπους της Βουλγαρίας Yavor Dyankov – 7th Dan και Βελγίου Dennis Vanhees – 5th Dan.


Την Παρασκευή 18, έλαβε μέρος σεμινάριο Kobujutsu, στον Α.Σ. ΠΥΓΜΗ, το οποίο είχαν δικαίωμα να παρακολουθήσουν μόνο οι μαύρες ζώνες του δικτύου. Στο σεμινάριο διδάχτηκαν φόρμες – kata και εφαρμογές στα εξής παραδοσιακά όπλα: Tonfa, Sai, Nunchaku, Bo


Το Σάββατο 19, πραγματοποιήθηκε το 1ο ανοικτό σεμινάριο στο ΣΕΦ, στην αίθουσα του Ζου Ζίτσου (Mavroudakos team), όπου συμμετείχαν και έγχρωμες ζώνες, διδάσκοντας οι εκπαιδευτές τεχνικές προχωρημένης αυτοάμυνας και Close Quarter Combat.


Τέλος την Κυριακή 20, έγινε το 2ο ανοικτό σεμινάριο, όπου συμμετείχαν και μικροί μαθητές ηλικίας από 4 έως 12 ετών.


Οι υψηλόβαθμοι εκπαιδευτές του δικτύου Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος, Πάρης Κουτσαντωνόπουλος, Νίκος Μερκούρης και Σταμάτης Ανδριόπουλος είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν και ιδιαίτερα με τους εκπροσώπους του Ηνωμένου Βασιλείου.
Από την άλλη, είχαν την ευκαιρία και οι επισκέπτες μας να δουν από κοντά την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα και να απολαύσουν Ελληνικές γεύσεις σε γνωστά εστιατόρια των Αθηνών και του Πειραιά.


1ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ – WJJF HELLAS


Πραγματοποιήθηκε το 1ο μας συνέδριο χθες Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Είναι ιδιαίτερη χαρά μου που οι περισσότεροι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα παλιοί και νέοι εκπαιδευτές.


Θεματολογία ήταν να ενημερωθούν όλοι σχετικά με τα νέα πρωτόκολλα τα οποία θα τηρούνται στο δίκτυο, ευθυγραμμιζόμενοι πλέον με το αρχηγείο του Λίβερπουλ. Κοινός παρονομαστής σε όλα όσα ισχύουν, είναι το νέο syllabus, της ομοσπονδίας, όπου όλοι πρέπει να τηρούμε κατά γράμμα. Επίσης η εκπαίδευση όλων των εκπαιδευτών παίρνει διάφορες μορφές, δίνοντας εναλλακτικές και υποχρεώσεις όπου κυριαρχεί η εκμάθηση της ύλης της WJJF. Το kobujutsu αποκτά διακριτή θέση στο syllabus, κυρίως για τις μαύρες ζώνες, καθώς η ύλη του, είναι ιδιαίτερα πλούσια!


Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον δάσκαλο Πάρη Κουτσαντωνόπουλο για την φιλοξενία σε αυτόν τον υπέροχο χώρο, καθώς και για την δικιά του παρουσίαση και φυσικά όλους τους εκπαιδευτές που μας τίμησαν με την παρουσία τους! "Μαζί φτιάχνουμε το μέλλον."


– Νεκτάριος Λυκιαρδόπουλος –